Категории
ЦИТРОСЕПТ ОРГАНИК СОЛ. 50МЛ 38679

ЦИТРОСЕПТ ОРГАНИК СОЛ. 50МЛ

 ( 0 гласа )

Код на продукт: 38679
Последна промяна:
Цена: 55.00лв.
Бърза поръчка !
Въведи телефонен номер и ние ще се свържем с Теб!

 ЦИТРОСЕПТ ОРГАНИК СОЛ. 50МЛ е добавка към хранителния режим, чиято основна съставка е екстрактът от семена, пулпа и бялата част на грейпфрута. Той е концентрат от флавоноиди, намиращи се в естествен вид в плодовете и витамин С. Като разредител (преносител) се използва воден разтвор на растителен глицерин. Цитросепт е достъпен в течна форма, на капсули и сироп, може да бъде закупен във всяка аптека, без рецепта.
 Цитросепт е продукт, получен от семената, пулпата и бялата част на грейпфрута (в световната литература е прието наименованието GSE, тоест екстракт от семена на грейпфрут). Той съдържа преди всичко биофлавоноиди и гликозиди под формата на: нарингин и няколко протеина.

Биофлавоноидите, наричани понякога витамин Р, са свързани с полифенолните съединения, широко разпространени в света на растенията. Някои флавоноиди (особено флавоните, флавонолите, и флавононите) имат антиоксидантни свойства, улавят свободните радикали, проявяват антиоксидантни, противовъзпалителни свойства и уплътняват кръвоносните съдове.

Биофлавоноидите и предпазват витамин С от окисляване. Витамин С (аскорбиновата киселина) е органично химично съединение, което има голямо значение за човешкия организъм. Той взима участие в процесите на зарастване на рани и счупвания, повишава имунитета, важен е и за правилното функциониране на кръвоносните съдове и венците.

Гликозидите (нарингин и протеин) са химични съединения, производни на въглехидратите. В съответни високи количества те понижават нивото на холестерола, действат антисептично, а по този начин и противовъзпалително.Въпреки широкия му спектър на приложение, не трябва да смятаме Цитросепт за универсално решение на различни проблеми и да подценяваме методите на лечение, както и значението на съответния начин на живот и разнообразния и балансиран хранителен режим. Нашите заболявания ни посочват някакви нередности в нашия живот, затова не трябва да ги игнорираме. Ако заболяването се повтаря, трябва да се замислим, къде е причината за това явление и можем ли да променим своите действия или начин на живот.

Течният екстракт трябва да се приема винаги под формата на разтвор. За да облекчите горчивия вкус на екстракта трябва да го разредите в най-малко 200мл вода, ментов чай, чай от маточина или портокалов сок.


Описаните по-долу начини за дозиране са въз основа на многогодишен опит, отклоненията от тази схема не представляват опасност за здравето, тъй като даже стократното предозиране на екстракта не предизвиква опасни симптоми. При някои хора, особено при първото приложение или след приема на по-големи дози от екстракта, може да се наблюдава краткотрайно влошаване на самочувствието или обостряне на съществуващи заболявания. Това е нормална реакция, наречена реакцията на Herxheimer (наименованието произлиза от фамилията на Karl Herxheimer – немски лекар дерматолог, който обстойно е изследвал явлението за премахване на токсините от човешкия организъм). Това се дължи на увеличеното количество токсини в кръвта, които се освобождават от мъртвите микроорганизми. Могат да се появят симптоми на безпокойство, лека диария, леки симптоми на грип и т.н. Това, обаче е добър знак, тъй като доказва започването на процеси на пречистване на организма. При такива ситуации не трябва да се прекъсва приема на екстракта. В случай на много силна реакция Herxheimer, трябва да намалите дозата. Такава реакция се наблюдава при хора, които в организма си имат големи количества патогенни организми (гъбички, паразити, бактерии, вируси) или са силно интоксикирани поради неправилен хранителен режим, след консумацията на прекалено голямо количество храна или синтетични лекарства. Хората, приемащи екстракта за първи път, трябва да започнат приемането му от малки дози (около 5 капки в чаша с течност дневно). По време на бременност, както вече споменахме, не се препоръчва приемането на Цитросепт. Ако въпреки всичко бременна жена реши да го приема, не трябва да превишава дозата от 15 капки дневно, заради реакцията Herxheimer. Преходното увеличение на нивото на премахваните токсини в кръвта на възрастен човек може да се прояви като неразположение, но при плода може да доведе до ненужни усложнения и следователно до нарушения в неговото развитие. Реакцията Herxheimer не се среща или е незначителна, ако започнем да приемаме Цитросепт първо в малки дози - около 5 капки дневно. Такива дози се прилагат за 3-4 дни, след което постепенно се увеличават до препоръчителните дози.

Напишете ревю
Вашето име:


Вашият коментар:
Note: HTML is not translated!

Оценка:  Лош             Добър

Въведете кода в полето отдолу:  1. 💊
  2. ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЦИТРОСЕПТ ОРГАНИК СОЛ. 50МЛ