Категории
ФЛЕКС КОД сироп 500 мл - Херба Медика 35858

ФЛЕКС КОД сироп 500 мл - Херба Медика

 ( 1 глас )

Още от производител: ХЕРБА МЕДИКА
Код на продукт: 35858
Последна промяна:
Цена: 40.00лв.
Бърза поръчка !
Въведи телефонен номер и ние ще се свържем с Теб!

Хранителна добавка на сироп, алтернатива на инжекции за стави.

Флекс Код е високоефективен комбиниран продукт за лечение на различни болестни състояния на опорно-двигателния апарат. Съчетава по оригинален начин качествата на течната форма, позволяваща оптимална усвояемост и възможност за приемане на максимални дози на основните съставки.

Уникалното предимство на продукта е наличието на нискомолекулна хиалуронова киселина, разработена специално под течна форма за орален прием. Тя е надеждна алтернатива на вътреставното инжектиране, с възможност за оптимално усвояване, висок терапевтичен индекс и атравматичност на ставите.

Основни вещества     Количество на основните вещества за дневна доза – 20 мл    
Глюкозамин Сулфат     1500 mg     *
Хондроитин Сулфат, добит от хрущял от акула     1200 mg     *
МСМ (Метилсулфонил метан)     1500 mg     *
Хиалуронова киселина     90 mg     *
Енергийна стойност     28.33 Kcal / 120.39 KJ     
Протеини     0.16 g     
Въглехидрати     6.9 g     
Мазнини     0.01 g     
* Според RDA не са установени максимално допустими дневни стойности
Помощни вещества: подсладител (Сукралоза), концентриран натурален лимонов сок, концентриран натурален сок от касис, лимонена киселина, калиев сорбат, вода. Не съдържа млечни продукти, пшеница, глутен, дрожди или царевица.

Глюкозамин Сулфат

Глюкозаминът е вещество, синтезиращо се естествено в организма. Образува се при съединяване на глюкозата с аминокиселината глутамин. Той е съставна част на ставните връзки, хрущял, клетки и като цяло на съединителната тъкан. С напредване на възрастта концентрацията му в тялото намалява. Поради това е необходимо да се приема допълнително. Намалената способност на организма да синтезира глюкозамин води до развитие на остеоартроза. Глюкозаминът намалява болката в ставите, проявява противовъзпалително действие, спомага за изграждането на здрава хрущялна тъкан, стимулира производството на синовиална течност в ставите, с което осигурява гладко движение.
Глюкозаминът като част от състава на FLEX CODE® е в най-популярната му и доказала ефективността си форма – Глюкозамин Сулфат.

Хондроитин Сулфат

Хондроитин-сулфатът е гликозамингликан, който е една от най-важните съставки на съединителната тъкан (сухожилията и ставите). Това вещество се извлича от хрущял от акула или от говежди сухожилия. Хондроитинът предотвратява навлизането на вода и хранителни вещества във възпалените сухожилия и ставите. В същото време той не възпрепятства проникването на други вещества в съединителната тъкан. Това е много важно свойство, тъй като съединителната тъкан поначало е относително слабо кръвоснабдена. В резултат на действието на хондроитина заздравяването и възстановяването на заболелите и увредени сухожилия и стави се ускорява. Хондроитинът има допълнителни физиологични въздействия при атеросклероза и инфаркт, както и ускорено заздравяване на рани.

За производството на FLEX CODE® се използва хондроитин, произведен от хрущяли на акула – най-висококачествената и доказала своята максимална ефективност форма.

Метилсулфонилметан (МСМ)

MСM (метилсулфонилметан) е естествена форма на органична сяра, която се съдържа в тъканите на всички живи организми. Подобно на глюкозамина и хондроитинa, MСM осигурява на тялото „суров” градивен материал, от който то се нуждае за синтеза на сяросъдържащите се аминокиселини серин и метионин. MСM (метилсулфонилметан) e чист, органичен, нетоксичен, неметален елемент, който е широко разпространен в природата. Има болкоуспокояващо и противовъзпалително действие чрез блокиране на медиаторите на възпалението и осигурява сяра за образуването на ставен хрущял и колаген. МСМ намалява спазмите в скелетните мускули, като подобрява кръвотока в тях.

Хиалуронова Киселина

Хиалуроновата киселина е от съществено значение за пълноценното функциониране на синовиалната течност, която поддържа нормалната функция и цялост на ставите и подлежащите кости.
Хиалуроновата киселина подпомага смазването на ставите и вътреставните структури (хрущял, връзки, клетки и др.) и помага на хранителните вещества да достигнат до тях пълноценно.
Хиалуроновата киселина е от съществено значение за запазването на нормалната структура на извънклетъчната съставка на съединителната тъкан на кожата и осигурява нормалното й снабдяване с вода.

 

 

Напишете ревю
Вашето име:


Вашият коментар:
Note: HTML is not translated!

Оценка:  Лош             Добър

Въведете кода в полето отдолу:  1. 💊
  2. ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ
  3. ЗДРАВИ КОСТИ МУСКУЛИ СТАВИ ФЛЕКС КОД сироп 500 мл - Херба Медика