Категории
ГЕНГИГЕЛ СПРИНЦОВКА хиалурон 1 мл 1 бр. 46072

ГЕНГИГЕЛ СПРИНЦОВКА хиалурон 1 мл 1 бр.

 ( 0 гласа )

Още от производител: RICERFARMA
Код на продукт: 46072
Последна промяна:
Цена: 38.00лв.
Бърза поръчка !
Въведи телефонен номер и ние ще се свържем с Теб!

 Генгигел проф спринцовка хиалурон 1мл 1бр съдържа  хиалуронова киселина 0.8%

Хиалуроновата киселина играе роля на преграда и придава устойчивост и еластичност на съединителната тъкан на пародонта. Взема активно участие при възстановяване на увредените тъкани като има свойството да активира миграцията на фибробластите и фиброгенезата, ускорявайки по този начин процеса оздравяване.

 Генгигел проф спринцовка хиалурон има противооточно и противовъзпалително действие
Хиалуроновата киселина проявява свойството да задържа вода – над петдесет пъти повече от молекулното си тегло.
Чрез водородните връзки, които образува, се съединава химически с определени протеини и молекули вода, така че се образува едно макромолекулно натрупване с голям вискозитет, чиято специална роля е да регулира хидратацията на тъканите и преминаването на вещества в междуклетъчното пространство.

Играе ролята на преграда срещу някои вещества, поради основната си структура и съединенията си други молекули (колаген).

По този начин осигурява дълготрайна защита на тъканите на устната кухина, премахва отоците и предотвратява последващото им образуване при възпаление или нараняване.

 Генгигел проф спринцовка хиалурон осигурява регенерация на тъканите.
Хиалуроновата киселина ускорява възстановяването на тъканите, подпомагайки реконструкията на съединителната тъкан чрез струпване на протеогликани в макромалекулни комплекси.

Спира изтъняването на устната лигавица, което се предизвиква от ензима хиалуронидаза, секретиран от бактериите.

Активно действие на хиалуроновата киселина в процеса на възстановяване на тъканите на венците след нараняване

1. Нараняване
2. Образуванеие от кръвни плочки и глутен
Първият стадий на оздравителния процес обхваща образуването на мрежа от кръвни плочки и фибри глутен.

3. Образувание от кръвни плочки и хиалуронова киселина.
По време на заздравителния процес локалните нужди от хиалуронова киселина се увеличават с около 200% в сравнение с първоначалните стойности. Тя прониква в порите на мрежата на глутена и постепенно го замества.

4. Образуване на колаген от фибробласти.
Хиалуроновата киселина подпомага миграцията на фибробласти от околните тъкани и ги активира за продукция на колаген. Тка повлиява образуването на основната структура на новата тъкан. 

5. Заздравяване
В последния стадий глутеновата мрежа изчезва и физиологичната структура на тъканта се възстановява.
 Генгигел проф спринцовка хиалурон има кръвоспиращо действие
Благодарение на своите специфични физико-химични свойства, екзогенната хиалуроновата киселина, приложена локално, води до намаляване на кървенето вследствие на травматично увреждане или стоматологична манипулация, като същевременно проявява и своите противовъзпалително и противооточно действие.

Присъствието на хиалуронови олигозахариди, получени в резултат от насищането на тъканта с хиалуронова киселина, е задължително условие за ангиогенезата в новоформиращата се тъкан.

Спира кървенето като симптом на възпалителния процес.

Хиалуронова киселина с високо молекулно тегло
Хиалуроновата киселина с високо молекулно тегло (HMW) се намира в съединителната тъкан на цялото тяло. Нейната концентрация е особено висока във външните слоеве на венците, където има едновременно противовъзпалително и укрепващо действие по отношение на периденталните лигаменти. Наличието на хиалуронова киселина с НMW е от изключителна важност за поддържането на венците в добро състояние. При заболявания или травми на венците (гингивити, джобове, рани и др) е налице повишена локална необходимост от хиалуронова киселина (до 200% в сравнение с базисното ниво), тъй като тя играе важна и специфична роля в процесите на регенерация.
Хиалуроновата киселина с НMW проявява и изразено противомикробно действие от типа на бактериостаза, както и противогъбичен ефект.

 Генгигел проф спринцовка хиалурон е иновационен патентован продукт на основата на хиалуронова киселина с HMW, добита по биотехнологичен път, която в препарата е под формата на сол - натриев хиалуронат (хиалуронан).

Апликацията на хиалуронан върху увредена пародантална тъкан осигурява продължително противовъзпалнително, противооточно и регенеративно действие. По този начин подпомага оздравителния процес, оказва превенция по отношение локалния дефицит на хиалуронова киселина и подсилва нейния ефект.

 Генгигел проф спринцовка хиалурон има максимална адхезия и това осигурява действие in situ. Хиалуроновата киселина оказва само локално действие и няма системен фармакологичен ефект.
Хиалуроновата киселина е естествен мукополизахарид от групата на глюкозаминогликаните. Тя е най-важния компонент на междуклетъчното вещество и стените на капилярите.

Хиалуроновата киселина е вещество с голям вискозитет, изпълняващо редица важни физиологични функции.

В случаи на възпаление и наранявания хиалуроновата киселина се деполимеризира от ензима хиалуронидаза, който се произвежда от бактериите на зъбната плака. Това води до “отпускане” на съединителната тъкан, нарушение на пермеабилитета и съответно причинява отоци, възпаление и кървене. При това бактериите, техните токсини и алергени се разпространяват по-лесно в дълбочина. Това води до усложняване на патологията, а лечението без набавяне на хиалуронова киселина, е по-бавно и не винаги ефективно.

Локалното приложение на екзогенна хиалуронова киселина 0.8% активира всички тези функции и подпомага организма за репарирането на увредената тъкан.

 

 Генгигел проф спринцовка хиалурон Характеристики :

    Има незабавно и дълготрайно локално действие в случай на възпаление, оток, кървене.
    Генгигел проф спринцовка хиалурон допълва ендогенната хиалуронова киселина за да подпомогне оздравителния процес.
    Има добра адхезия към устната лигавица поради физиологичните характеристики на високомолекулната хиалуроновата киселина.
    Като подсладител съдържа ксилитол, който не предизвиква кариес и не влияе на нивото на кръвната захар.
     Генгигел проф спринцовка хиалурон може да се използва без ограничение при всеки пациент, в това число деца, бременни, възрастни и диабетици (още повече, че при тях синтеза на ендогенна хиалуронова киселина е затормозена).

 Генгигел проф спринцовка хиалурон основни Показания:
 Генгигел проф спринцовка хиалурон се употребява при лечение на възпалителни заболявания в устната кухина – гингивит, пародонтит, стоматит, афтоза, както и за ускоряване на заздравителния процес и предотвратяване на локални усложнения при травматични, постоперативни или постекстракционни рани в устата.

Противопоказания
 Генгигел проф спринцовка хиалурон е биотехнологичен продукт, напълно биосъвместим и като такъв е напълно безопасен при употреба. Не съществува риск от предозиране, тъй като неусвоената от тъканта хиалуронова киселина се катаболизира физиологично от постоянно присъстващата в средата хиалуронидаза, без да навлиза в кръвообращението.

Начин на приложение:  Генгигел проф спринцовка хиалурон се нанася локално:

    върху увредените участъци след почистване на под- и надвенечните зъбни отлагания;
    в дълбочина след кюретиране на пародонталните тъкани;
    върху хирургичен срез след налагане на шев;
    в зъбна алвеола, непосредствено след екстракция;
    върху травматична лезия;
    върху възпалената тъкан при затруднен пробив на мъдрец.

 

Напишете ревю
Вашето име:


Вашият коментар:
Note: HTML is not translated!

Оценка:  Лош             Добър

Въведете кода в полето отдолу:  1. 💊
  2. ХИГИЕНА
  3. ХИГИЕНА НА УСТАТА ГЕНГИГЕЛ СПРИНЦОВКА хиалурон 1 мл 1 бр.