Категории
ГИНКО ВИН ботаник 150 мг х 60 31993

ГИНКО ВИН ботаник 150 мг х 60

 ( 0 гласа )

Още от производител: BOTANIC
Код на продукт: 31993
Последна промяна:
Цена: 16.44лв.
Бърза поръчка !
Въведи телефонен номер и ние ще се свържем с Теб!

ГИНКО ВИН ботаник 150 мг х 60 е комбинация между  екстрактите от Гроздово семе и  Гинко билоба. Съчетанието им засилва благотворното влияние: при укрепване на кръвоносните съдове; при загуба на памет, неспособност за концентрация, атеросклероза, сърдечносъдови заболявания, високо кръвно, студени крайници, нарушения на зрението и слуха и т.н. Стандартизираният екстракт от Гроздовото семе съдържа 95% проантоцианидини (оптимална доза), а екстрактът от Гинко Билоба е стандартизиран по 5 PPM (parts per million – това са mg/kg или количеството ginkolic acid в mg на 1 kg. 5 PPM е максималното количество, за което се счита, че не дразни стомаха. Стандартът е определен от Световната Здравна Организация).
 
Гинко Билоба
 
Гинко Билоба е най-старият познат дървесен вид с терапевтична ценност. Билката привлича внимание през Втората световна война. След хвърлянето на атомната бомба над Хирошима това дърво останало незасегнато. Стотици изследвания оттогава показват един и същ резултат: екстрактът от Гинко подобрява кръвообращението и усилва паметта.
Установено е, че листата на Гинко съдържат два вида биоактивни вещества – флавоноиди и терпеноиди, които имат изявени антиоксидантни свойства и намаляват холестерола.  Борят се с образуването на съсиреци и тромби в кръвоносните съдове. Повишават снабдяването на активно работещите органи (мозъчни тъкани, сърце, ретина и др.) с кислород, глюкоза и други хранителни вещества, които са жизнено необходими за правилното функциониране на централната нервна система. В същото време те подобряват трансмисията на нервни сигнали между мозъчните клетки и така допълнително стимулират мозъчните функции.
Екстрактът повлиява благоприятно болестта на Рейно - "синдромът на студените крайници". Според научно изследване от 1999 г., Гинко възпрепятства отслабването на умствените способности.  Дневна доза от 6 - 8 г сушени листа, давана на възрастни хора за 12 седмици, подобрява концентрацията и паметта и намалява колебанията в настроението. Доказано е, че билката възпира прогресиращото с възрастта увреждане на кръвоносните съдове в мозъка1.
През 1998 година Бари Окен, учен от Университета в Орегон за научни изследвания, провежда повече от 50 изследвания, включващи пациенти с диагноза деменция или начална фаза на Алцхаймер. Всяко от тези изследвания показва подобрение при пациентите, приемали стандартизиран екстракт от Гинко. Установено е, че ефектът върху болните  е идентичен с този на медикаменти, съдържащи донепецил, който се използва за забавяне на дегенерацията на мозъчните клетки2.
Механизъм на действие
Действието на Гинко Билобата се дължи на флавоноидите и терпеноидите в листата, които имат изявен антиоксидантен ефект, като:
Ограничават липидната пероксидация на клетъчните мембрани и стабилизират еритроцитите.
Защитават невроните от оксидативен стрес и последващите го исхемични процеси.
Флавоноидите в Гинко билобата действат антитромботично, като3:
Инхибират PAF (фактора за активиране на тромбоцитите), свързвайки мембранните рецептори на голям брой клетки.
Повлияват дегранулацията на неутрофилите.
Ограничават възбудимостта на аминокиселинния рецептор и на тромбина.
Инхибират факторите Тромбоксан А2 и В2, както и тромбоцитната фосфодиестераза, а всички те опосредстват тромбоцитната агрегация.
Гинко Билоба притежава и по-специфично, подобряващо циркулацията на кръвотока действие4:
Възстановява баланса между простациклин и тромбоксан А2, което води до ефективно регулиране на кръвообращението.
Повлиява намаляването на контракциите на гладката мускулатура.
Като цяло екстрактът от Гинко Билоба увеличава микроциркулацията на церебралния и периферен кръвоток и в същото време ограничава стесненията на съдовете, инхибира токсичността и забавя клетъчната смърт.
Гроздово семе
От хиляди години лозите осигуряват плод и лечение. Неслучайно именно във Франция, където виното е най-предпочитана напитка, инфарктите са с 40% по-малко от САЩ например (така наречения "френски парадокс").
Учени от Калифорнийския университет изследват 24 пациентa, страдащи от хипертония. В първата група получавали медикаменти, във втората по 50 mg от гроздовия екстракт. След четири седмици при втората група се наблюдава регулиране на кръвното налягане5.
През 1994 г. италиански учени стигат до извода, че гроздовите проантоцианидини предпазват капилярите от увреждания, причинени от свободните радикали. Затова те се предписват за лечение на натъртвания и други състояния, вследствие на трудно резорбиращи се подкожни кръвоизливи1.
Клинични опити, проведени в Милано през 1999 г., отново потвърждават, че проантоцианините са ефикасни при хронична венозна недостатъчност. Предписва се също и при разширени вени, особено когато са налице и хемороиди1.
Механизъм на действие на ГИНКО ВИН ботаник 150 мг х 60 
Екстрактът от Гроздово семе е натурална растителна субстанция с концентрирано съдържание на олигомерни проантоцианидини (ОПЦ) - вид флавоноиди. Те са мощни антиоксиданти и подпомагат циркулацията на кръвта в малките  периферни кръвоносни съдове.
ОПЦ са едни от малкото антиоксиданти, които преминават през кръвномозъчната бариера и предпазват нервните тъкани. Имат противовъзпалително и антиалергично действие (блокират ензимното освобождаване на хистамина)6. Проантоцианидините правят кръвоносните съдове еластични, което спомага за  понижаване на кръвното налягане и за намаляване чупливостта на капилярите; те подобряват проходимостта на кръвоносните съдове, като предпазват от образуване на плаки и тромби; заздравяват стените на вените, като предотвратяват образуването на варици. ОПЦ се абсорбират веднага в стомаха и попадат в кръвоносната система, която ги разнася до всяка клетка. Престоят им в тялото е 72 часа, като за това време те се усвояват напълно от организма. Важна е и способността им да консервират и регенерират витамините С и Е, които иначе са с кратък живот в човешкото тяло. Екстрактът от Гроздово семе е 50 пъти по-силен антиоксидант от Витамин Е.

Напишете ревю
Вашето име:


Вашият коментар:
Note: HTML is not translated!

Оценка:  Лош             Добър

Въведете кода в полето отдолу:  1. 💊
  2. ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ГИНКО ВИН ботаник 150 мг х 60