Категории
ГИНКО ВИН + ЦЕНТЕЛА БОТАНИК ТАБЛ. Х 30

ГИНКО ВИН + ЦЕНТЕЛА БОТАНИК ТАБЛ. Х 30

 ( 1 глас )

Още от производител: BOTANIC
Код на продукт: 40385
Последна промяна:
Цена: 9.60лв.
Бърза поръчка !
Въведи телефонен номер и ние ще се свържем с Теб!

ГИНКО ВИН + ЦЕНТЕЛА БОТАНИК ТАБЛ. Х 30 на Ботаник е хранителна добавка която съдържа:
(Ginkgo Biloba extract – Flavone glycosides 24%; Terpene lactones 6%; Ginkgolic acid < 5 ppm)
 
            Гинко Билобата е най-старият познат дървесен вид, известен с лечебните свойства на листата си. Днес, след направени над 300 изследвания в Западна Европа, екстрактът, извличан от листата на растението е най-разпространената съставка на фармацевтични и фитопродукти.
  Стотоците изследвания, проведени в Германия и Франция, показват един и същ резултат – екстрактът от Гинко Билоба подобрява кръвообращението, най-вече към мозъка и крайниците и спомага за усилване на паметта. Установено е, че екстрактът спомага за снабдяването на мозъчните клетки с глюкоза, която е жизнено необходима за правилното функциониране на мозъка и ценралната нервна система. В същото време, екстрактът подобрява трансмисията на нервни сигнали между мозъчните клетки и така допълнително стимулира мозъчната функция.
  През 1998 година Бари С. Окен, учен от Университета за научни изследвания, засягащи здравето в Орегон провежда повече от 50 изследвания, включващи пациенти с диагноза деменция или начална фаза на Алцхаймер. Всяко от тези изследвания показало подобрение при пациентите, приели стандартизирания екстракт от Гинко Билоба. Установено било, че ефектът на Гинко върху болните е идентичен с този на медикаменти, съдържащи донепецил, който се използва за забавяне на дегенерацията на мозъчните клетки при пациенти с Алцхаймер. Екстрактът от Гинко става предпочитан от милиони хора, страдащи от загуба на памет и Алцхаймер, тъй като за разлика от лекарственото средство се продава без рецепта и е с растителен произход, което изключва страничните ефекти, характерни за лекарствените препарати.
 Биоактивните съставки на Гинко Билобата не позволяват образуването на съсиреци и тромби в кръвоносните съдове, като в същото време подобряват еластичността и проходимостта им. Това прави екстракта препоръчителен за хора, преживяли инфаркт или инсулт, както и за хора, попадащи в рисковата група на тези заболявания. Приема се също от страдащи от атеросклероза и хипертония (високо кръвно налягане).
 Екстрактът подобрява кръвооросяването на крайниците, благодарение на което успешно се бори срещу болестта на Рейно, известна още като „синдром на студените крайници”. Приемът на екстракт от Гинко показва положителни резултати при възрастни хора със затруднения при ходенето, поради нарушено кръвообращение в долните крайници, което причинява болки и подуване на краката.
 Листата на Гинко съдържат два вида биоактивни вещества – флавоноиди и терпеноиди, които имат изявени антиоксидантни свойства, т.е. улавят свободните радикали и предпазват клетките от стареене и увреждания. Установено е, че свободните радикали играят роля при възникването и развитието на много болести, включително сърдечни заболявания, рак, Алцхаймер, деменция. Антиоксидантите, открити в Гинко Билоба неутрализират свободните радикали, причина за тези здравни проблеми.
            Гинко Билобата е един от малкото природни продукти, които се употребяват и като лекарства, защото имат доказан клиничен ефект.
Гроздово семе
(Grape seed extract – Proanthocyanidins 95%)
 
Екстрактът от Гроздово семе е натурална растителна субстанция, която е с концентрирано съдържание на олигомерни проантоцианиди (ОПЦ) – вид флавоноиди. Те са мощни антиоксиданти, които предпазват клетките от разрушителното действие на свободните радикали и подпомага нормалната циркулация на кръвта към малките периферни кръвоносни съдове (капиляри).
 ОПЦ се разграждат веднага в стомаха и попадат в кръвоносната система, която ги разнася до всяка клетка, тъкан и орган. Престоят в тялото им е 72 часа, като за това време те се усвояват напълно от организма. Сами по себе си имат антиоксидантни свойства, подсилени допълнително със способността да консервират и регенерират Витамин С и Е, които имат много кратък живот в човешкото тяло. Оказва се, че екстрактът от Гроздово семе е 20 пъти по-силен от витамин С и 50 пъти по-силен от витамин Е.
 ОПЦ са едни от малкото антиоксиданти, които преминават през стените на клетките на мозъка и на кръвоносните съдове и предпазват нервните тъкани. Има противовъзпалително и антиалергично действие (блокират ензима, отговорен за освобождаването на хистамин в клетките на тялото) .
 Екстрактът от Гроздово семе спомага за по-бързото зарастване на рани по кожата като стимулира по-бързата регенерирация на наранените кръвоносни съдове. Гроздовото семе забавя стареенето на кожата, благодарение на антиоксидантните си свойства.
 Проантоцианидите правят кръвоносните съдове еластични и това води до намаляване на кръвното налягане, подобряват проходимостта на кръвоносните съдове, предпазва от образуване на плаки и тромби в артериите, заздравява стените на вените като предпазва от образуването на разширени вени и спукани капиляри (варици).
 
Центела Азиатика
(Centella Asiatica – Total triterpens – 20%)
 
            Центела азиатика расте по южните острови в Тихия океан, на Мадагаскар и Цейлон, в Китай, Индонезия, Индия и Южна Африка.
  Биологично активните съставки са: тритерпеноидни сапонини; включително азиатикозид и брахмозид, които влияят пряко на мозъчната дейност, спомагат за оздравяването на раните и флавоноиди, укрепващи вените и тъканите.
            Центелата подобрява мозъчното кръвообращение, подпомага за подобряване на паметта и концентрацията, чрез влиянието си върху:
Допамина в префронталния кортекс (мозъчната кора). По този начин се стимулира работната памет, възприятието, концентрацията и краткосрочната памет.
Серотонина, ацетилхолина в хопокампуса. По този начин се стимулира дългосрочната памет и визуално-пространствените възприятия.
Стимулира разклоненията, предаващи нервните импулси на дендритите в хипокампуса, което предпоставя качествено предаване от краткосрочна към дългосрочна памет, от което следва подобрение на процеса на възприятие, учене и запомняне.
 
            Центела азиатика влияе положително върху:
Централното и периферно кръвообращение;
Намалява отока в тъканите;
Подпомага третирането на варикозно разширени вени, тромбофлебит и хемороиди;
Осигурява еластичността и здравината на кръвоносните съдове и капилярните стени;
Има изразена противовирусна и противомикробна активност;
Способства зарастването на тъканите и възстановяването на кожата след изгаряния, нараняване и язвени поражения, акне и алергични дерматити, чрез стимулация производството на колаген;
Има силна антиоксидантна активност особено върху нервните клетки, чрез защита на кортикалните неврони от глутамат-токсикация.
 
ГИНКО ВИН + ЦЕНТЕЛА БОТАНИК ТАБЛ. Х 30 е единственият продукт на българския пазар, който съдържа и трите екстракта . Дозировката в една таблета от трите екстракта гарантира положителен ефект при болест на Алцхаймер, загуба на памет, нарушена концентрация, липса на внимание, нарушено кръвообращение, атеросклероза, хипертония, сърдечносъдови заболявания, студени крайници.
 

  1. 💊
  2. ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ГИНКО ВИН + ЦЕНТЕЛА БОТАНИК ТАБЛ. Х 30