Категории
НОВАРИКС / NOVARIX 650мг ТАБЛ X 30 40378

НОВАРИКС / NOVARIX 650мг ТАБЛ X 30

 ( 1 глас )

Още от производител: NEOPHARM
Код на продукт: 40378
Последна промяна:
Цена: 13.90лв.
Бърза поръчка !
Въведи телефонен номер и ние ще се свържем с Теб!

НОВАРИКС / NOVARIX 650мг  ТАБЛ X 30 ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ, КАПИЛЯРИ И ХЕМОРОИДИ - ТОНИЗИРА И УКРЕПВА СЪДОВИТЕ СТЕНИ
НОВАРИКС / NOVARIX 650мг  ТАБЛ X 30 е препарат, предназначен за хора със заболявания на вените- разширени вени, разширени капиляри и хемороиди.

Най-често срещаните венозни заболявания в света са разширените вени и хемороидите.

Според последните проучвания, основна причина за възникване на разширени вени е слабост на съдовата стена, а не както до скоро се считаше- възпалителен процес.

Стената на вените е изградена предимно от колаген тип 3, еластин и гладкомускулни клетки. С напредване на възрастта синтеза на колаген тип 3 в организма намалява и след 30 годишна възраст почти спира. В резултат на това венозната стена отслабва и става податлива на деформации. С това се обяснява и фактът, че появата на разширени вени се наблюдава след 30-40 годишна възраст.

Когато венозната стена е слаба и налягането във вените се увеличи, стената не издържа на повишеното натоварване, следствие на което вената се разширява и деформира, а циркулацията на кръвта се нарушава. Така се създават предпоставки за поява на разширени вени. Това най-често се случва при продължително стоене прав или при неправилна поза, при която вените се притискат и се затруднява движението на кръвта по тях към сърцето. В началните етапи на заболяването вената възвръща своята форма, когато венозното налягане спадне. С напредване на болестта обаче, вената трайно се разширява и деформира, а клапите се увреждат.  

Заради това венозната кръв не може да се движи нормално и част от нея се връща назад. Образуват се отоци, венозната стена се възпалява и уврежда допълнително. Появява се чувство на тежест в краката, а по късно и болки, зачервявания, подуване на глезените, отоци на подбедриците, чувство за затопляне, мравучкане, крампи, парене. Вените започват да се уголемяват и стават видими през кожата. Описаните симптоми са сигнал, че трябва да се започне профилактика и лечение. Ако заболяването се неглижира и не се лекува, вените нарастват и започват да се показват над кожата. Постоянният оток, причинен от разширените вени води до нарушаване на храненето на кожата с последващо образуване на венозни язви, които зарастват трудно. Последствията от разширените вени могат да бъдат много сериозни- кръвоизливи, венозна тромбоза и флебит.

Разширените капиляри нямат изявени симптоми, но са първата проява на разширените вени. Появата им говори за засягане на по-дълбоко разположени вени, които не се виждат през кожата. Затова лечението на разширените капиляри трябва да се комбинира с лечение и профилактика на по-дълбоко разположените вени. Така ще се избегне развитието на заболяването и съпътстващите го усложнения.

При хемороидите се засягат вените, разположени в долната част на ректума (дебелото черво) и на ануса. Заболяването се среща малко по-често при мъжете. В началото симптомите са почти незабележими- сърбеж и парене по време на дефекация. С напредване на заболяването, симптомите се влошават и включват болка и кървене по време и след дефекация. При поява на някой от гореописаните симптоми е необходимо да се вземат превантивни мерки срещу прогресирането на болестта.
 
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НОВАРИКС / NOVARIX 650мг  ТАБЛ X 30 ?

НОВАРИКС / NOVARIX 650мг  ТАБЛ X 30 действа срещу първопричината за венозната болест, а именно слабостта на съдовата стена. Едновременно с това NOVARIX е венотоник (повишава венозния тонус), вазопротектор (повишава устойчивостта на малките кръвоносни съдове) и подтиска възпалителния процес.
Състав на НОВАРИКС ТАБЛ

Във всяка таблетка НОВАРИКС се съдържа:

    500 mg флавоноиди- микронизирана пречистена флавоноидна фракция,  състояща се от 90% (450 mg) диосмин и 10% (50 mg) други флавоноиди – хесперидин, диосметин, линарин и др;

    100 mg хидролизиран колаген тип III;
    50 mg еластин.

Биологично-активните вещества в състава на NOVARIX, осигуряват отлично работеща формула срещу венозните заболявания:

    Колаген тип III

В организма на човека има над 20 вида колаген. От тях, колаген тип III е с най-голямо значение за кръвоносните съдове. Нишките  му изграждат финна мрежа в стената на кръвоносните съдове, която поддържа тяхната форма, структура и обем. Здравината на колагеновата мрежа определя здравината на съдовата стена. Допълнителният прием на колаген тип III осигурява на организма възможност да поддържа стените на кръвоносните съдове здрави. Колаген тип III в състава на NOVARIX е хидролизиран, което прави усвояването му от организма бързо и сигурно.

    Еластин

Еластинът в състава на NOVARIX е друг важен градивен елемент на съдовата стена, който осигурява нейния тонус и еластичност. Когато еластинът е с правилна структура и в достатъчно количество, съдовата стена е способна да понесе допълнителни натоварвания, предизвикани от продължително стоене прав, дълго заседяване на едно място, неправилна поза и др.

    Флавоноиди

Флавоноидите подтискат възпалителния процес в стената на вените. Освен това, те увеличават тонуса на вените и нормализират пропускливостта на капилярите. В резултат на тези ефекти, отокът и болката намаляват и в последствие изчезват напълно. В допълнение, флавоноидите в NOVARIX предпазват капилярите и малките съдове от редица увреждащи фактори (свободни радикали, медиатори на възпалението) и повишават тяхната устойчивост и здравина.

Флавоноидите в НОВАРИКС ТАБЛ са пречистени и микронизирани. Това прави усвояването им от организма по-бързо и по-пълноценно, което води до по-бързо облекчаване на симптомите.
МЕХАНИЗМИ НА ДЕЙСТВИЕ НА НОВАРИКС ТАБЛ

За предотвратяване и лечение на венозните заболявания е необходим комплексен подход, затова NOVARIX действа срещу причината на заболяването по няколко механизма:

    НОВАРИКС ТАБЛ стимулира синтеза на колаген тип III и еластин, с което повишава здравината и еластичноста на съдовата стена.
    НОВАРИКС ТАБЛ подтиска възпалителния процес в стената и клапите на вените.
    НОВАРИКС ТАБЛ повишава венозния тонус и нормализира пропускливостта на капилярите.
    НОВАРИКС ТАБЛ предпазва капилярите и малките кръвоносни съдове

НОВАРИКС ТАБЛ

    Намалява отока и болката до пълното им изчезване.
    Намалява риска от усложнения и рецидиви.

KАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА НОВАРИКС ТАБЛ

В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте НОВАРИКС ТАБЛ 2 пъти по 1 таблетка на ден.

При остри хемороидални кризи, за постигане на по-бърз ефект, приемането на НОВАРИКС ТАБЛ следва да се приложи по следната схема:

3 пъти дневно по 2 таблетки за 4 дни, последвано от
2 пъти дневно по 2 таблетки за 3 дни.
След това приемът продължава с препоръчаната дневна доза– 2 пъти по 1 таблетка за срок от 30 до 90 дни.

Макар и рядко, в началото на приема може да усетите стомашно дразнене. В такива случаи продължете курса, като приемате НОВАРИКС ТАБЛ по време или след хранене.
КАКВО ДА КАЖА НА МОЯ ЛЕКАР ПРЕДИ ДА ВЗЕМА НОВАРИКС ТАБЛ

Уведомете Вашия лекар, в случай, че приемате:

- аспирин или анти-коагуланти;

- метронидазолови препарати.

НОВАРИКС ТАБЛ  не се препоръчва при свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата.
 СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ НА НОВАРИКС ТАБЛ

До сега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане. Поносимостта му е много добра, което позволява безопасно приемане за продължителен период от време.

 

Напишете ревю
Вашето име:


Вашият коментар:
Note: HTML is not translated!

Оценка:  Лош             Добър

Въведете кода в полето отдолу:  1. 💊
  2. ЗДРАВЕ
  3. ЛЕКАРСТВА БЕЗ РЕЦЕПТА НОВАРИКС / NOVARIX 650мг ТАБЛ X 30