Категории
ОКСИБИО / OXIBIO АНТИОКСИДАНТ ТАБЛ. Х 30 37545

ОКСИБИО / OXIBIO АНТИОКСИДАНТ ТАБЛ. Х 30

 ( 1 глас )

Код на продукт: 37545
Последна промяна:
Цена: 17.65лв.
Бърза поръчка !
Въведи телефонен номер и ние ще се свържем с Теб!

 ОКСИБИО / OXIBIO АНТИОКСИДАНТ ТАБЛ. Х 30

Състав /препоръчителната дневна доза от 2 таблетки съдържа/:
N-ацетил-L-цистеин 500 мг.
Алфа-липоева киселина 200 мг.
Лутеин 20 мг.
Зеаксантин 1 мг.

Една опаковка  ОКСИБИО / OXIBIO АНТИОКСИДАНТ ТАБЛ. Х 30 съдържа 30 таблетки.

    Свободни радикали и оксидативен стрес

Свободните радикали са атоми или група от атоми, които притежават свободен електрон в най-външния слой на своята електронна обвивка. Най-често те се образуват когато кислородът взаимодейства с определени молекули. Свободните радикали са много нестабилни, затова след тяхното формиране мигновенно реагират с други химични съединения или елементи. В резултат на тази реакция се образуват нови нестабилни съединения, които от своя страна също са силно реактивни. Така започва една верижна реакция, водеща до образуването на нови и нови силно реактивни елементи и съединения, които могат да увредят клетките на организма, след като реагират с важни клетъчни структури като например клетъчната ДНК или клетъчната мембрана. За да се предпази от увреждащото действие на свободните радикали, нашето тяло разполага със защитна система от антиоксиданти.
Множеството от вредни фактори на околната среда, начинът на хранене и живот, заболяванията могат да доведат до дисбаланс между образуването и обезвреждането на свободни радикали – състояние известно като оксидативен стрес.

    Какво представляват антиоксидантите?

Антиоксидантите са молекули, които безопасно взаимодействат със свободните радикали, без самите те да се превръщат в нестабилни съединения и прекъсват предизвиканата от тях верижна реакция, преди да бъдат увредени жизненоважните за организма молекули.

    Какво е OXIBIO?

OXIBIO е прецизна комбинация от мощни антиоксиданти: Н-ацетил-Л-цистеин, Алфа-липоева киселина, Лутеин и Зеаксантин.
Н-ацетил-Л-цистеин е производно на сяросъдържащата аминокиселина цистеин. Н-ацетил-Л-цистеин има директен антиоксидантен ефект, особено в черния дроб. Също така допринася и за засиления синтез на най-важния клетъчен антиоксидант – глутатион. Абсорбцията на чистия глутатион като хранителна добавка е незначителна и е доказано, че използването на Н-ацетил-Л-цистеин е по-добър подход за увеличаване на глутатионовите нива. Също така Н-ацетил-Л-цистеин действа секретолитично и се използва широко в клиничната практика при белодробни заболявания. При профилактично приложение на Н-ацетил-Л-цистеин при пациенти с хроничен бронхит е наблюдаван положителен ефект върху честотата и тежестта на бактериалните инфекции. Има много данни за хепатопротективния и противотуморния ефект на Н-ацетил-цистеин.

Алфа-липоевата киселина е широкоспектърен антиоксидант, нормално произвеждан в организма. Има директно антиоксидантно действие и може да възстанови други клетъчни антиоксиданти /глутатион, вит.Е, вит.С/ след свободно радикалова атака.
Тя може да свързва редица тежки метали, водещи до образуване на свободни радикали. От десетилетия алфа-липоевата киселина се използва за профилактика и лечение на усложненията от диабета /увреждане на нервите и кръвоносните съдове/ свързани с хроничния оксидативен стрес. Редица клинични проучвания показват положителните ефекти на алфа-липоевата киселина при токсични чернодробни увреждания, както и намаляване на оксидативния стрес и имуносупресията при онкологично болни.

Каротеноидите /ксантофили/: Лутеин и Зеаксантин са основни компоненти на макулния пигмент /жълтото тяло/ в централната част на ретината. Те предпазват зрителните клетки като неутрализират фотохимично образуваните свободни радикали и абсорбират /филтрират/ някои лъчи от светлинния сектор. Тези антиоксиданти са есенциални и се приемат само чрез храната /зеленолистни зеленчуци, царевица и други/. Клинични проучвания показват, че допълнителният прием на 6-12 мг. лутеин/зеаксантин дневно може ефективно да повиши концентрацията им в ретината и да намали увреждането на макулата известно като макулна дегенерация, която е водеща причина за загубата на зрение с напредване на възрастта.

Потребността от лутеин може да бъде по-висока при:

    Катаракта
    Глаукома
    „Сухо око”
    Диабетна ретинопатия
    Макулна дегенерация, свързана с възрастта /МДСВ/ и др.

 Предпазват ли от заболяване антиоксидантите?

Антиоксидантите са тясно свързани с предотвратяване на клетъчното увреждане, което е в основата на процесите на стареене, раковите образувания и много други заболявания.
Сърдечно-съдови заболявания
Антиоксидантите предпазват от оксидиране на т.нар. „липиди с ниска плътност” (LDL) и последващото формиране на артеросклеротични плаки. Множество епидемиологични проучвания доказват, че ежедневният прием на антиоксиданти намалява заболеваемостта и смъртността от Коронарна артериална болест.
Кожни болести – По повърхността на кожата, изложена на действието на UV лъчи и замърсители се образуват свободни радикали, които атакуват хиалуроновата киселина, кожния колаген и еластин. Това е основен фактор за стареенето, появата на бръчки, кожен рак /маланома/, нарушена пигментация, намаляване на еластичността на тъканите и кръвоносните съдове, разширени капиляри, себорея, пърхот и косопад.
Заболявания на дихателната система – Клетките на дихателната система са в най-голяма степен изложени на токсичното действие на свободните радикали отцигарения дим и други замърсители. Това често води до развитие на бронхиална астма, бронхит или белодробен енфизем.
Ракови заболявания – Много изследвания доказват връзката между висок прием на антиоксиданти и ниската честота на раковите заболявания, най-вече на рака на устата, ларинкса, хранопровода, белия дроб , кожата и др.

    Предназначение на OXIBIO.
    OXIBIO подобрява зрението като допринася за:
    Острота на зрението
    Зрение с наситени цветове
    Ясно зрение /контрастност/
    Подобрено нощно виждане
    OXIBIO е и балансирана антиоксидантна формула, която:
    Неутрализира свободните радикали
    Спомага за запазване на здравата съдова система
    Съдейства за възстановяване на сърдечния мускул, кръвоносните съдове и правилното им функциониране
    Влияе положително на физическия растеж и фертилитета
    Влияе положително на кожата и растежа на косата
    Влияе положително на доброто състояние на ставите
    Подобрява функциите на дихателната система, особено при пушачи
    Повишава издържливостта на организма към студ и инфекции
    Подобрява хормоналния баланс в организма.

Как трябва да се приема OXIBIO?

При възрастни се приемат по 1 /една/ - 2 /две/ таблетки дневно по време на хранене.
Препоръчителната дневна доза не трябва да се превишава.

Допълнителна информация при приема на OXIBIO.

Няма данни за нежелани ефекти на включените в OXIBIO антиоксиданти. Продуктът може да се приема заедно с други медикаменти. В случай на реакции на свръхчувствителност /кожни обриви, сърбеж и др./ преустановете приема и се консултирайте с Вашия лекар.

Съхранение на ОКСИБИО / OXIBIO АНТИОКСИДАНТ ТАБЛ. Х 30

Препарата се съхранява при стайна температура на недостъпни за деца места. Препарата не се използва след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена!

Произведено според GMP стандартите

П.П. Поръчай на тел.0887 55 24 59

Напишете ревю
Вашето име:


Вашият коментар:
Note: HTML is not translated!

Оценка:  Лош             Добър

Въведете кода в полето отдолу:  1. 💊
  2. ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ОКСИБИО / OXIBIO АНТИОКСИДАНТ ТАБЛ. Х 30