Категории
Омни Биотик Мигра 30 сашета х 3 грама

Омни Биотик Мигра 30 сашета х 3 грама

 ( 3 гласа )

Код на продукт: 48773
Последна промяна:
Цена: 70.00лв. 62.59лв.
Бърза поръчка !
Въведи телефонен номер и ние ще се свържем с Теб!

Омни Биотик Мигра 30 сашета х 3 грама

Хранителна добавка, предоставяща естествени бактериални култури за чревния тракт
Спомага за възстановяване на чревната бариерна функция, при чието нарушение могат да възникнат мигрена и главоболие


Какво представлява OMNi-BiOTiC ® МИГРА?


OMNi-BiOTiC ® МИГРА е съставен от осем естествено срещащи се в човешките черва, възпроизводими и устойчиви на стомашния сок бактериални щамове.
Мигрената е неврологично заболяване характеризиращо се с удряща, пулсираща, чукаща болка в главата от едната или и двете страни. Често е придружена с гадене, повръщане и проблеми със стомашно-чревния тракт. Факторите, които отключват това заболяване са стрес, дефицит на сън, хормонални колебания, фактори на околната среда и определени храни и напитки - особено тези, които съдържат много глутамат (вкусов подобрител) или тирамин, хистамин и/или триптофан (червено вино, шоколад или сирене). Физическите дейности усилват дискомфорта.
Съществува тясна връзка между възникването на мигрената и червата (чревните бактерии), черния дроб и мозъка. Кръвта от целия стомашно-чревен тракт първо се въвежда в черния дроб през порталната вена (vena portae), за да бъде детоксикирана там. През един голям кръвоносен съд кръвта се отвежда към сърцето и през аортата – към мозъка, където съдовете фино се разклоняват.
По този начин на мозъка се доставят хранителните вещества, абсорбирани в червата. Разбира се по този път в мозъка могат да попаднат и токсични вещества: именно тогава, когато не могат да бъдат достатъчно добре разградени в черния дроб. От своя страна, когато чревната бариера има нарушена функция поради стрес, нарушено хранене или прекалено много лекарства, токсичните вещества могат да вземат превес и да доведат до негативни ефекти в мозъка като промени в настроението, липса на мотивация, депресии, главоболие и дори мигрена. Голямото натоварване със стрес води до възпаления както в червата, така и в мозъка. Ако чревните бактерии липсват, могат да възникнат мигрена и главоболие. Специфичните пробиотични  щамове в OMNi-BiOTiC ® МИГРА спомагат  за възстановяване на бариерната функция.
Голямото количество естествена микрофлора и научно доказано действие, превръщат OMNi-BiOTiC ® МИГРА в изключително полезен продукт.
Защо пробиотиците* са толкова важни за чревния тракт?
Наличието на различни здравословни бактериални щамове и тяхната активност при обмяната на веществата е от голямо значение за поддържането на нормално функциониращо храносмилане. Допълнително тези симбионти (естествени и важни за храносмилането бактерии) образуват множество защитни линии срещу патогени, токсини от околната среда и канцерогенни вещества, които попадат в червата, чрез поеманата храна. Резултатите от проучванията сочат, че приемът на точно подбрани пробиотични бактериални щамове подпомага унищожаването на вредните за организма бактерии.
Какви са особеностите на OMNi-BiOTiC ® МИГРА?
Приема на OMNi-BiOTiC ® МИГРА спомага за:
     значително намаляване на дните с мигрена посредством синбиотика**;
     значително понижение в интензивността на мигрената;
     значително подобрение в качеството на живот.
*пробиотиците са продукти, които съдържат достатъчно голямо количество
живи микроорганизми (бактерии) за подпомагане на регенерацията на чревната
флора и на храносмилателните процеси. Пребиотиците са вещества които служат изключително за хранителна среда на чревната флора и са неусвояеми за храносмилателната система на човека.
**синбиотиците са комбинация от пребиотик и пробиотик,. Оказват положително влияние чрез селективна стимулация на растежа и/или чрез активиране на метаболизма на здравословни за организма бактерии.
Защо комбинацията от множество бактериални щамове е по-ефективна в сравнение с отделни щамове?
Чревният тракт разполага с най-развитата ендогенна защитна система. Тук се образуват тези имунни клетки, които предпазват нашия организъм от токсини, вредни бактерии и вируси. В здравите черва се намират 3 пъти повече имунни клетки отколкото в далака, в костния мозък и в лимфните възли взети заедно. Освен това червата са отговорни за 80% от функциите на обмяната на веществата. Тази система може да съществува единствено и само, ако са налични достатъчно „добри“ бактерии в червата, отговорни за балансираното храносмилане. Внимателно подбраните бактериални щамове подпомагат допълнително естествените защитни механизми на организма.
Кои естествени бактериални щамове съдържа OMNi-BiOTiC ® МИГРА?
Lactobacillus casei W56, Lactobacillus acidophilus W37, Lactobacillus brevis W63, Lactococcus lactis W58, Bifidobacterium lactis W52, Lactococcus lactis W19, Lactobacillus salivarius W24, Bifidobacterium bifidum W23
Начин на употреба:
Препоръчителна дневна доза: веднъж дневно по 1 саше OMNi-BiOTiC ® МИГРА (= 3 g), предварително разтворено за минимум 1 минута в 125 ml вода - пие се след разбъркване. Препоръчва се да се приема сутрин, преди закуска или вечер, преди сън.
Може ли OMNi-BiOTiC ® МИГРА да се приема постоянно?
Да, принципно всички пробиотични продукти OMNi-BiOTiC® могат да се прилагат ежедневно. Това са хранителни добавки, които подпомагат правилното функциониране на храносмилането.
Производител:
Institut Allergosan, Pharmazeutische Produkte
Forschungs – und Vertriebs GmbH, A-8055 Graz Gmeinstraße 13

 

Омни Биотик Мигра е подходящ за подобряване на състоянието на всички пациенти с мигрена и хора с тежко главоболие ( например главоболие, предизвикано от напрежение ) за дългосрочен прием. В същото време, тъжното настроение може да се подобри. Деца на възраст 6 години и по - големи,както и бременни и кърмещи майки, могат безопасно да приемат Омни Биотик Мигра, тъй като не се очакват нежелани ефекти. Продуктът не съдържа добавени животински протеини, глутен, мая или лактоза и е подходящ за диабетици и страдащи от алергия към млякото.

Омни Биотик Мигра съдържа осем гастро - резистентни бактериални щамове, които се срещат естествено в човешкото черво, всеки от които е способен да се размножава устойчиво и е с оптимален качествен и количествен състав:

    Lactobacillus casei W56
    Lactobacillus acidophilus W37
    Lactobacillus brevis W63
    Lactococcus lactis W58
    Bifidobacterium lactis W52
    Lactococcus lactis W19
    Lactobacillus salivarius W24
    Bifidobacterium bifidum W23

Употреба: Разтворете 1 саше Омни Биотик Мигра веднъж дневно в 125 мл вода, оставете да се активира в рамките на 1 мин, разбъркайте отново и след това изпийте. Препоръчва се продуктът да се приема сутрин преди закуска или вечер малко преди лягане.

За да се постигне дълготраен ефект, се препоръчва продуктът да се приема за период от най - малко 12 седмици. Разбира се, ако е необходимо, употребата му може да бъде по-продължителна или дори постоянна.

 

Напишете ревю
Вашето име:


Вашият коментар:
Note: HTML is not translated!

Оценка:  Лош             Добър

CaptchaСвързани продукти
  1. 💊
  2. ПРОМОЦИИ Омни Биотик Мигра 30 сашета х 3 грама