Категории
Йодасепт маз 10% 90 грама при рани и изгаряния

Йодасепт маз 10% 90 грама при рани и изгаряния

 ( 0 гласа )

Още от производител: ACTAVIS
Код на продукт: 2299
Последна промяна:
Цена: 6.93лв.
Бърза поръчка !
Въведи телефонен номер и ние ще се свържем с Теб!

Йодасепт маз 10% 90 грама при рани и изгаряния с основна съставка  повидон йод е широкоспектърен дезинфектант за лечение на рани с бактериална инфекция, изгаряния, декубитални и варикозни рани.

 

ЙОДАСЕПТ унгвент е продукт за външно приложение – мазилка с активен компонент повидон йод. Продуктът е дезинфектант с широка употреба, който успешно противодейства срещу инфекции от бактерии, гъбички и вируси. Веднъж приложен, лекарственият продукт действа дълготрайно, тъй като формата позволява бавно отделяне на йода и поддържане на антисептична среда в проблемните точки.

Унгвентът действа успешно при изгаряния, лечение на варикозни язви и рани от залежаване (декубитус), гнойни обриви, възпаления и рани с бактериален причинител, дерматози и болестни кожни състояния, провокирани от гъбички.

Продуктът е за локално външно приложение. Нанася се два пъти дневно върху раните, като при определен вид е наложително да се прави стерилна превръзка. По лекарско указание, при отделяне на обилен секрет от кожата превръзката може да се сменя на 4 до 6 часа.
Възможни нежелани ефекти

Този продукт не е токсичен и може да се прилага продължително. При пациенти с масирани кожни участъци за дългосрочна обработка се налага контрол върху функциите на щитовидната жлеза.

При първите полагания на унгвента е възможно да се усеща лека болка или парене – тези симптоми са преходни и отшумяват бързо.

Възможни са също алергични реакции, за които следва да бъде информиран лекуващият.
Кога НЕ БИВА да се приема

ЙОДАСЕПТ унгвент не бива да се прилага в случаите, когато пациентът е свръхчувствителен към йод и йодни продукти или е с болна щитовидна жлеза.

Не се прилага при новородени и бебета до 6-месечна възраст.

Продуктът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Да се избягва приложението му при пациенти след процедури с радиоактивен йод.
Взаимодействие с други медикаменти

ЙОДАСЕПТ е несъвместим с кислородна вода. При паралелно приложение с ензимни продукти – последните губят полезното си въздействие.

Да се избягва съвместна употреба с живачни продукти заради опасността от образуване на живачен йодид; съединението има разяждащо действие.

Напишете ревю
Вашето име:


Вашият коментар:
Note: HTML is not translated!

Оценка:  Лош             Добър

Въведете кода в полето отдолу:  1. 💊
  2. ЗДРАВЕ
  3. ЛЕЧЕНИЕ НА РАНИ Йодасепт маз 10% 90 грама при рани и изгаряния